divendres, 27 de novembre del 2009

Per una societat inclusiva

La Plataforma per una Escola Inclusiva va convidar a l'Esplai Ger a participar en una xerrada sobre la Inclusió. Els i les monitores de l'esplai Ger vam acceptar aquest repte i vam explicar que és per nosaltres la inclusió i com la treballem a l'esplai. La xerrada va tenir lloc el passat dimecres 25 de Novembre, a Universitat Politècnica de Vilanova i la Geltrú, juntament amb altres col.lectius que treballen la inclusió en diferents àmbits de l'educació no formal (teatre, esports, esplais, menjadors).

La idea que vam intentar transmetre és que la inclusió és un benefici per a tothom, tant els infants, com els monitors i les famílies, ja que des de la diversitat podem treballar valors d'una manera autèntica i positiva. Junts aprenem a conèixer i respectar les pròpies limitacions i les dels altres, i sobretot aprenem a desenvolupar les nostres potencialitats.
Creiem que l'Esplai pot ser una eina molt important per a la transformació social cap a una societat més justa, inclusiva, participativa i compromesa amb les llibertats i drets de les persones.